Pleuriszooi

  • Geplaatst: 03-11-2021

Zwerfvuil is een veel voorkomend probleem, ook in onze wijk. De Crooswijker besteedt daar veel aandacht aan. De Crooswijker ontmoet Joke aan de Vondelweg. Joke is begin dit jaar gestart met haar eigen schoonmaakbende als onderdeel van Opzoomer Mee.

Even voorstellen

  • Geplaatst: 30-10-2021

John Voskuil (58) sleutelt als vanaf zijn twaalfde aan fietsen. John woont in Kralingen en heeft sinds enkele maanden zijn eigen fietsenwinkel aan de Nieuwe Crooswijkseweg. Voor een flashy e-bike ben je bij John op het juiste adres, maar evengoed ben je ook van harte welkom voor een lekke band, een te hoge zadel of gewoon voor de gezelligheid.

Donderdag 26 Augustus 2021 was het zover. Toen vond de 1e editie plaats van Digters aan de Rotte: een maandelijks terugkerend live evenement aan de Linker Rottekade 292.

Jazz in Crooswijk

  • Geplaatst: 30-10-2021

Van oorsprong is hij een Briellenaar, maar hij woont al 30 jaar in Crooswijk. Twee keer per jaar fietst Nico nog naar Brielle: ‘Ik ken daar nog maar weinig mensen, dus dat is meer dan genoeg’.Ik ga op pad met muziekliefhebber Nico Piek van stichting Live at the Playground: Jazz in Crooswijk. Al zwetend van het fietsen ontmoet ik Nico bij de brug ter hoogte van café Woodz. Nico: ‘Je bent te laat, je hebt vijf minuten van mijn tijd gejat.’ _We beginnen meteen aan onze wandeling rond de Kralingse Plas, terwijl ik mijn telefoon dichtbij Nico houd voor de audio opname. Ik stel voor om op een bankje te gaan zitten, maar Nico wil liever gaan wandelen. In hoog tempo.

Nieuwsbrief

Contact

Captcha
  Mail is not sent.   Your email has been sent.