Het Waterfestival was een feest

  • Geplaatst: 07-09-2022

Op zaterdag 27 augustus vond bij de Linker Rottekade, de Crooswijksebocht en de tegenover gelegen Zwaanshalskade het Waterfestival aan de Rotte plaats. Het werd een feestelijk festival, met veel watersportdemonstraties in de Rotte, informatiekramen en rondleidingen aan de kade. De Crooswijker was erbij.

Jeugdfonds

  • Geplaatst: 07-09-2022

Nederland is een van de rijkste landen ter wereld en toch groeit 1 op de 11 kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum (bron: Armoede in kaart 2019, SCP).
 Iets doen aan sport of cultuur is voor deze kinderen niet vanzelfsprekend.

In stilte passeren er wekelijks rouwwagens door de drukke straten van Crooswijk op weg naar hun laatste rustplek. Crooswijk is onder andere geroemd om de Algemene Begraafplaats Crooswijk en Sint Laurentius die allebei een zeer lange geschiedenis kennen. 
Het is daarom ook niet zo vreemd dat velen de wens hebben om op een van deze mooie plekken afscheid te kunnen nemen. 
Want wie een goed en mooi leven wilt leiden, mag dat ook verlangen bij afscheid. Maar hoe je dat? Je kunt het bijvoorbeeld noteren en aan iemand nalaten die dichtbij jou staat, want hoe fijn is het idee als jouw uitvaart helemaal op jouw manier wordt ingevuld? De Crooswijker ontmoet uitvaartbegeleider Katja Hehenkamp (52).
In 2018 heeft Katja destijds samen met een compagnon ODENS opgericht maar is inmiddels sinds 2021 zelfstandig aan het werk. .

Lieve Crooswijker

  • Geplaatst: 07-09-2022

Lieve Crooswijker, Het is weer september, dat betekent het einde van de zomer, de herfstachtige dagen zullen weer terugkomen en dat gaat vaak samen met massaal gebruik van de auto.

Pleuriszooi

  • Geplaatst: 07-09-2022

Zwerfvuil is een veel voorkomend probleem, ook in onze wijk. De Crooswijker besteedt daar veel aandacht aan. De Crooswijker ontmoet Cynthia van Tiggelhoven, zij heeft 31 jaar in Oostvoorne gewoond en sinds drie jaar woont Cynthia in Nieuw Crooswijk.

Afscheid

  • Geplaatst: 07-09-2022

Bladeren vallen
Een kaars gaat uit
Je draait je om

Nieuwsbrief

Contact

Captcha
  Mail is not sent.   Your email has been sent.