Even voorstellen foto: Melanie Samat

Even voorstellen

John Voskuil (58) sleutelt als vanaf zijn twaalfde aan fietsen. John woont in Kralingen en heeft sinds enkele maanden zijn eigen fietsenwinkel aan de Nieuwe Crooswijkseweg. Voor een flashy e-bike ben je bij John op het juiste adres, maar evengoed ben je ook van harte welkom voor een lekke band, een te hoge zadel of gewoon voor de gezelligheid.


“Voorheen zat ik in de autobranche. Ik miste het sleutelen en het opknappen van fietsen. Ik wilde weer heel graag voor mijzelf beginnen en kwam dit pand tegen aan de Nieuw Crooswijkseweg via kennissen. De vrijheid die ik nu ervaar vind ik heerlijk en bovendien levert dit mij veel minder stress op.

In totaal ben ik drie maanden bezig geweest om de boel op te knappen. Het was een grote modderpoel, want het heeft jarenlang leeggestaan. Woonstad was meteen enthousiast over mijn idee en we zijn toen gaan praten.”

“Ik richt mij met name op e-bikes, maar als ik zo om heen kijk dan zie ik nog veel mensen die op stadsfietsen rijden, dus zo nu en dan kijk ik om mij heen om het assortiment uit te breiden. Hier om de hoek zit nog een fietsenmaker, maar ik denk niet dat we elkaar in de weg zitten. Op lange termijn kun je elkaar alleen maar kunnen versterken met ieders eigen expertise.

Wanneer je kijkt naar de locatie en de mensen die hier wonen, dan is dit de ideale plek om er een fietsenwinkel bij te hebben. Je rijdt zo vanuit Hillegersberg of Kralingen naar het centrum, want dit is echt een wijk die aan het opbloeien is. 
Ik vind het ook leuk dat het publiek gemêleerd is. Iedereen is hier welkom. Als je zadel te hoog zit of je hebt een lekke band, dan ben je van harte welkom. De meeste klanten komen gelukkig vaak terug en daar word ik heel blij van.”“Verder zou ik wat meer verschillende winkels willen zien in de buurt. Hier aan de Rusthoflaan zijn er wel veel winkels met grafstenen. Een goeie slager, een groenteboer of gewoon een Primera zou fijn zijn, zodat ik eventueel mijn bestellingen kan verzenden.
Wat ik ook belangrijk vind is dat de sociale huurwoningen moeten blijven. Er zijn de afgelopen jaren heel wat Crooswijkers weggegaan en dat is zonde. Ik vind het belangrijk dat de mensen de mogelijkheid krijgen om terug te keren door bijvoorbeeld een tijdelijke woning aan hen te bieden.”

Share:
Melanie Samat

| Auteur

Nieuwsbrief

Contact

Captcha
  Mail is not sent.   Your email has been sent.