Gezinsaanpak

  • Geplaatst: 08-07-2022

In Rotterdam heeft een op de vijf kinderen te maken met armoede. Soms zijn er ook andere zorgen in een gezin. Bijvoorbeeld over gezondheid, wonen of de ontwikkeling van het kind. De gemeente Rotterdam (Frontlijn), WMO Radar en DOCK werken samen om kinderen meer kansen te geven. Dit doen zij samen met onder andere scholen, huisartsen en andere organisaties in de wijk. Hiervoor is het project Gezinsaanpak opgestart. 
De Crooswijker spreekt met gezinsondersteuner Cintia Cardoso de Oliveira in het Huis van de Wijk aan de Isaäc Hubertstraat: ‘Mensen helpen is waar mijn hart ligt’.

Pleuriszooi

  • Geplaatst: 10-07-2022

Zwerfvuil is een veel voorkomend probleem, ook in onze wijk. De Crooswijker besteedt daar veel aandacht aan. De Crooswijker ontmoet Tibbe van Leeuwen, hij woont samen met zijn gezin in Nieuw Crooswijk. Sinds 2018 heeft hij zich aangesloten bij de Schoonmaakbende.

Je boodschappen doe je gemakkelijk aan de Crooswijkseweg. Sinds juni 2020 kan je ook terecht bij Fruittastic dat onder meer bekend staan om hun seizoensgebonden fruit van hoge kwaliteit. De Crooswijker ging langs om kennis te maken met eigenaar én Crooswijker Abdelhakim Akaalay (36) of ook wel Appie.

De Oekraïense Huiskamer

  • Geplaatst: 10-07-2022

Olga Sterenshis woont al geruime tijd in Crooswijk. Oorspronkelijk komt zij uit Odessa (Oekraïne); een havenstad, die qua mentaliteit erg op Rotterdam lijkt.

Croosboot vaart weer

  • Geplaatst: 08-07-2022

De Croosboot was in de jaren tachtig en negentig een fenomeen in Crooswijk. Met de hulp van vrijwilligers voeren rondvaartboten vanaf een vaste stek aan de Linker Rottekade tochten over de Rotte. En die Croosboot is terug!

Nieuwsbrief

Contact

Captcha
  Mail is not sent.   Your email has been sent.