Pleuriszooi foto: Melanie Samat

Pleuriszooi

Zwerfvuil is een veel voorkomend probleem, ook in onze wijk. De Crooswijker besteedt daar veel aandacht aan. De Crooswijker ontmoet Joke aan de Vondelweg. Joke is begin dit jaar gestart met haar eigen schoonmaakbende als onderdeel van Opzoomer Mee.

“Ik zag de oproep van Opzoomer Mee in De Crooswijker. Vroeger hadden we een buurman die afval prikte, maar hij is inmiddels verhuisd. Toen dacht ik: “Dan ga ik het oppakken!” Mijn familie reageerde enthousiast. Daarnaast deed ik een oproep in de Facebookgroep van ons appartementencomplex en vond twee andere bewoners die wel mee wilden doen. Inmiddels bestaat de schoonmaakbende uit: mijn man, mijn zwager, deze twee buren en ik. Ik hoop dat het iets gemeenschappelijks wordt van alle bewoners, dat zij ons zien opruimen en zich dan afvragen: “Wat zijn die aan het doen? Misschien kan ik meehelpen?” Iedereen kan helpen door mee te doen met onze schoonmaakbende, of bijvoorbeeld door een melding te maken met de BuitenBeter app. Dan komt de gemeente het straatafval opruimen.

Ik stoor mij aan een leefomgeving vol met (plastic) afval. Als iedereen denkt dat het niet zijn of haar schuld of probleem is, dan doet niemand wat. Maar we leven hier wel allemaal! En de straat is toch het visitekaartje van de buurt. Mijn motto is: “Een beter milieu begint bij jezelf.” Ik wil graag bijdragen dat de omgeving schoner en opgeruimd is. En ik hoop dat de schoonmaakbende positief en aanstekelijk werkt voor de rest van de buurt.”

Wil jij ook in onze rubriek Pleuriszooi? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Share:

Nieuwsbrief

Contact

Captcha
  Mail is not sent.   Your email has been sent.