Eerste editie van Digters aan de Rotte foto: Arnoud Verhey

Eerste editie van Digters aan de Rotte

Donderdag 26 Augustus 2021 was het zover. Toen vond de 1e editie plaats van Digters aan de Rotte: een maandelijks terugkerend live evenement aan de Linker Rottekade 292.


Digters aan de Rotte zal tot en met juni 2022, iedere laatste donderdag van de maand een selectie Rotterdamse makers met verschillende disciplinaire achtergronden, zoals spoken word, songwriting, rap, visuele woordkunst, instrumentale muziek presenteren. De rode draad die door dit project loopt zijn geschreven, gesproken, voorgedragen, vrij geïnterpreteerde, gezongen en nog niet eerder uitgesproken unieke teksten en ander werk van Rotterdamse makers.
De initiatiefnemer is van maker en artiest Bianca Sallons. Zij is op sociaal, cultureel en educatief vlak een bevlogen, betrokken bewoner uit Crooswijk.

De host van Digters aan de Rotte, kunstenaar Damaris, ontvangt per editie enkele gasten en legt hen een thema voor. Kunstenaar Victor Klouwens creëert voor elke editie een digitaal beeld ter ondersteuning van het thema. 
Het thema van de eerste editie was de Griekse godin "Gaia" the Goddess of the Earth. De artiesten Omar Ka, Michiel Moerkerk, Tryfena en Ivan Words, werden uitgedaagd om alleen en met elkaar, in een passend decor en met de ruimte die de host daarvoor maakte, stukken die dit thema belichaamde te presenteren en ook tijdens de show te creëren. Dit bleek niet alleen voor het publiek maar ook voor de podium gasten een unieke ervaring waar nog lang over gesproken zal worden. 
Het DJ duo "Dynamic Spaces" draagt bij aan de algehele sfeer en maakt Digters aan de Rotte een compleet avondvullend programma waar zowel makers als liefhebbers van kunnen genieten.
De volgende editie van Digters aan de Rotte zal plaats vinden op 28 Oktober en 25 November
Houd de Facebook pagina van Digters aan de Rotte (facebook.com/digtersaanderotte) in de gaten om te zien wie er spelen en om de laatste nieuwtjes mee te krijgen.
Reserveer gratis een plekje door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Locatie: Digters, Linker Rottekade 292, Rotterdam
Inloop: 19:30 – 20:00 uur
Live on stage: 20:00 – 22:00 (2 sets)
After: 22:00 – 23:00 (DJ)


Digters aan de Rotte wordt mede mogelijk gemaakt door café Digters, De Crooswijker, gebiedscommissie Kralingen Crooswijk, Goed in Crooswijk en Cultuur Concreet.

Share:
Bianca Sallons

| Auteur

Nieuwsbrief

Contact

Captcha
  Mail is not sent.   Your email has been sent.