Pleuriszooi foto: Melanie Samat

Pleuriszooi

Alex Appelius van Hoboken woont sinds 2003 in Crooswijk.


Al enige tijd erger ik me aan al het zwerfvuil aan de singels en daar wilde ik wat aan doen.
Ik was al op de hoogte van de Opzoomermee campagnes en zodoende ben ik in contact gekomen met andere Schoonmaakbendes aan de Buziaustraat waar onder andere Mesut Sagdic (Crooswijker nummer 5 2021) actief is. We hebben gezamenlijk een afspraak dat we in ieder geval één keer in de maand schoonmaken.
Het vuil wat we hier tegenkomen is voornamelijk vuil dat deze kant opwaait en afval wat mensen gewoon op straat gooien. Als ik iemand hierop aanspreek dan krijg ik helaas niet meteen de reactie: ‘Oh sorry, laat ik ook eens helpen met schoonmaken’.
 De Schoonmaakbende is niet bedoeld om het zwerfvuil op te lossen, maar biedt een helpende hand om anderen te stimuleren hun gedrag aan te passen en vooral om te laten zien dat het vele malen mooier is wanneer het gewoon schoon is.
 Wat mij betreft zou de gemeente meer aandacht moeten besteden aan campagnes om mensen meer bewust te maken van hun omgeving.
 Je kunt bijvoorbeeld omliggende scholen benaderen, moskeeën, winkeliers en uiteindelijk de ouders, want hoe eerder je daarmee begint des te beter. Wil jij ook een schoonmaakbende beginnen, maar weet je niet hoe?
Meld je aan via www.opzoomermee.nl
Heb je hulp nodig bij het aanmelden? Stuur gerust een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Share:
Melanie Samat

| Auteur

Nieuwsbrief

Contact

Captcha
  Mail is not sent.   Your email has been sent.