Pleuriszooi foto: Melanie Samat

Pleuriszooi

Zwerfvuil is een veel voorkomend probleem, ook in onze wijk. De Crooswijker besteedt daar veel aandacht aan. De Crooswijker ontmoet Mesut Sagdic aan de Buziaustraat. Mesut is ongeveer anderhalf jaar geleden gestart met zijn eigen schoonmaakbende, als onderdeel van Opzoomer Mee.

‘Ik woon al mijn hele leven in Crooswijk en sinds 2016 woon ik op het Heinekenterrein.Sinds het begin van de coronaperiode kwam ik op het idee om samen met de buren een schoonmaak-bende te starten.
Toen heb ik mij via Opzoomermee aangemeld en hebben we meerdere buren benaderd om een schoonmaakgroep te beginnen. We hebben steeds meer mensen kunnen bereiken en hebben nu vier à vijf bendes, allemaal in hun eigen straat.
Met ongeveer 20 tot 30 mensen doen we iedere tweede zondag van de maand een rondje afval prik-ken. We hebben een ongeschreven regel dat ieder zijn eigen straat doet en als je daarna nog zin hebt kan je altijd nog anderen helpen. De buurt reageert er positief op. Ik merk niet of het meer of minder is geworden, maar wat me wel verbaast is dat je vuilniszak iedere keer toch wel heel snel vol is met blikjes en/of aluminium folie. Tegen andere bewoners zou ik willen meegeven: start een schoonmaakbende met je buren. Het is leuk, gezellig én goed voor de sociale cohesie.’

Wil jij ook een schoonmaakbende beginnen, maar weet je niet hoe?
Meld je aan via www.opzoomermee.nl
Heb je hulp nodig bij het aanmelden? Stuur gerust een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Share:
Melanie Samat

| Auteur

Nieuwsbrief

Contact

Captcha
  Mail is not sent.   Your email has been sent.