Pleuriszooi

Zwerfvuil is een veel voorkomend probleem, ook in onze eigen wijk. De Crooswijker gaat daar aandacht aan besteden. We trappen af met een reactie van Despina Claassen naar ons emailadres. Despina woont zelf in Rubroek en stoort zich aan de rotzooi op straat.

“Ik werk voor de gemeente Rotterdam (Roteb) en ruim straatvuil op. Ik prik, schoffel en veeg de pleintjes schoon. Ik merk dat het leuk wonen is. Geen klachten daarover, maar ik merk dat de Crooswijkers veel spullen op de grond gooien. Het zou mooi zijn als er mensen zijn die eens per maand eens gaan kijken hoeveel vuil er in Crooswijk ligt en zelf een handje meehelpen met het werk.
Wat wij doen: we hoeven maar een dag te werken. Als we dan de andere dag weer moeten werken, ligt dezelfde straat vol met papier. Niet alle prullenbakken staan dicht bij de straten of het is te ver lopen voor sommige mensen. Er wordt veel in bosjes gegooid. Te veel om op te noemen.”

Despina vindt Crooswijk een gezellige wijk met leuke winkels. Maar ze vindt ook dat er te veel rotzooimakers zijn: “Ik hoop dat ze inzien dat vuil in een prullenbak of vuilniszak moet, want wij lopen ons rot om het op te ruimen.”

Share:
Redactie

| Auteur

Nieuwsbrief

Contact

Captcha
  Mail is not sent.   Your email has been sent.