Dodenherdenking met de gebiedscommissie foto: Pascal Lugtmeijer

Dodenherdenking met de gebiedscommissie

Op 4 mei legden Paulette Verbist en Oktay Ünlü van de gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk een krans bij het gedenkteken aan de Boezembocht. De Crooswijker was erbij en legde zelf ook bloemen.

Dodenherdenking kon voor de tweede achtereenvolgende keer helaas niet met veel publiek worden beleefd, als gevolg van de nog steeds geldende coronamaatregelen. Maar dat betekende niet dat er helemaal geen herdenking was. Overal in de stad werden ’s ochtends kransen bij gedenktekens gelegd. Zo ook bij de Boezembocht.
Pascal maakte foto’s zodat we achteraf toch iedereen kunnen laten zien hoe er respect is gegeven aan de slachtoffers van de oorlog. Melanie en Olga legden namens De Crooswijker ook bloemen bij het gedenkteken.
In de middag legde gebiedscommissielid Debora Fernald een bloemstuk bij het Short Stirling monument in Nieuw Crooswijk, waar in mei 1943 een Engelse bommenwerper crashte. De zeven bemanningsleden liggen begraven op de Algemene Begraafplaats Crooswijk.
We horen de wijkbewoners met dit fotoverslag een indruk te geven en natuurlijk zien we er naar uit om in 2022 weer een normale herdenking met iedereen te kunnen meemaken.

Share:
Dik Vuik

| Auteur

Nieuwsbrief

Contact

Captcha
  Mail is not sent.   Your email has been sent.