Je hoort de mooiste verhalen beeld: Anneke Strasters

Je hoort de mooiste verhalen

Bewonersgroep Slachthuisterrein verzamelt en bundelt bijzondere verhalen van ouderen uit Oud-Crooswijk.

Er zijn inmiddels al twee boekjes uitgebracht, wellicht volgt er nog een derde uitgave. 'Zo gaan dierbare herinneringen niet verloren', zo zegt initiatiefnemer Anneke Strasters.
‘Vrijwilligers van Bewonersgroep Slachthuisterrein wandelen al meer dan 10 jaar met ouderen uit Oud-Crooswijk. Zo gaan ze eenzaamheid in hun wijk tegen. Ze doen overigens nog veel meer voor de ouderen’, vertelt Anneke enthousiast.
'Bij feestdagen brengen we als bewonersgroep ook iets lekkers langs, van koek, chocolade tot feeststollen of tompouces. We wandelen met bewoners die in een rolstoel zitten. En dit jaar organiseren we op 5 mei een extra groot vrijheidsfeest, omdat dit vorige jaren niet door kon gaan.'
‘Als je zoveel met ouderen optrekt, dan hoor je de mooiste verhalen’, vertelt Anneke. 'We dachten op een gegeven moment: we moeten ze gaan bundelen, al die mooie verhalen van die mensen. Zo gaan dierbare herinneringen niet verloren. En zo brengen we ook een beetje de geschiedenis van de wijk in kaart. Zo ontstond het project Een Luisterend Oor'. 
De uitgaven zijn vooral bestemd voor de ouderen die aan de boekjes hebben meegewerkt en hun familie. De gebiedscommissie ondersteunt het idee met een klein bedrag.

 

Share:
Janneke Kok

| Auteur

Nieuwsbrief

Contact

Captcha
  Mail is not sent.   Your email has been sent.