Van Wibra naar Surinaamse specialiteiten De nieuwe winkel aan de Crooswijkseweg foto: pascal Lugtmeijer

Van Wibra naar Surinaamse specialiteiten

Het is zaterdagmiddag. Mensen lopen in en uit het oude Wibra-pand aan de Crooswijkseweg. Hier zit sinds een aantal weken een nieuwe Surinaamse specialiteiten winkel. De Crooswijker ging op bezoek.

Verse groente en fruit, waarvan veel zelf geteeld, veel bijzondere vissoorten en bovenal heel veel Surinaamse producten, waar de internationale schappen in de grote supermarkten bij verbleken. Dat is wat Shivani en haar vriend in deze winkel verkopen. De familie van haar vriend heeft meer winkels, en nu hebben zij er ook één.

"We hadden dit pand al sinds de zomer op het oog, vanwege de grootte en de locatie. Ook is het dichtbij huis," zegt Shivani. Op 2 november kregen ze de sleutels van dit pand. Dag en nacht werkten ze aan de winkel en al acht dagen later, op 10 november, openden ze hun deuren. Dat was zo snel, dat familie en vrienden ervan waren geschrokken. "Wel op een positieve manier," lacht ze.

Ze pakten het opbouwen van de winkel stap voor stap aan. Ze begonnen met tafels om producten op uit te stallen. Inmiddels hebben ze stellingen waarin alles overzichtelijk is gepresenteerd. In de toekomst, hopelijk volgend jaar al, willen ze de ruimte en het assortiment verder uitbreiden. Daar leent dit grote pand zich prima voor. Dit vindt Shivani het allerleukste: "Het is zo leuk om te zien dat we dit stapje voor stapje kunnen opbouwen."

De tafels waar ze mee begonnen gaf de winkel een marktgevoel. Daarmee zijn ze niet ver van huis, want de familie heeft, naast winkels, ook een succesvolle aanwezigheid op de markt. Maar ook met de komst van de stellingen is het marktgevoel nog niet weg vanwege de gezelligheid die er heerst. Er worden praatjes gemaakt en iedereen wordt vriendelijk op weg geholpen. "U bent ook van harte welkom in de winkel," geeft Shivani u als lezer graag mee.

Shivani is blij met de winkel. "De buurt is levendig en multiculti. We zitten temidden van de juiste doelgroep." Ook zijn ze vriendelijk ontvangen door verschillende ondernemers uit de straat. Veel mensen kwamen langs om te zien wat er in het pand gebeurde. Shivani is inmiddels volop bezig met haar klanten: "We willen er voor de mensen zijn. Als iemand iets wilt en we hebben het niet, dan proberen we dat zeker volgende week in de winkel te hebben." Haar winkel is dan ook een echte aanwinst voor de wijk.

Nieuwsbrief

Contact

Captcha
  Mail is not sent.   Your email has been sent.