Eerst huiswerk ... foto: Melanie Samat

Eerst huiswerk ...

Bijna alle kinderen in Nederland hebben thuis online lessen moeten volgen.
Voor ouders en docenten is het (nog steeds) een pittige periode, maar hoe hebben de kinderen dat zelf ervaren?
We vragen het aan het twee leerlingen van de Talmaschool:

Hala (13) zit in groep 8, doet aan tae kwondo, leest Manga boeken, houdt van geschiedenis en vindt in het bijzonder de Middeleeuwen heel interessant. 
Sannidhi (12) zit in groep 8, heeft 10 zwemdiploma’s en speelt gitaar.
Onlangs heeft ze TikTok verwijderd: ‘Dat werd me te verslavend’.

Hala: ‘Mijn lievelingsvak is geschiedenis. Bij geschiedenis ontdek je zoveel. Er zijn dingen waarvan ik denk, is dat echt gebeurd?

Corona heeft zijn leuke en niet leuke dingen. Ik kreeg de kans om mijn advies omhoog te krijgen en ik werd getoetst op zelfstandigheid.
Wat ik niet leuk vond aan deze periode is, dat ik niet met mijn vrienden kon afspreken. Soms hield ik contact met mijn vrienden tijdens het gamen en dan hoor je elkaars stem. Corona verspreidt zich razendsnel. Houd je gewoon aan de regels. Ook al is een mondkapje dragen alleen niet genoeg.Sannidhi: ‘Vanaf de kerstvakantie hebben we thuis gezeten. Soms vond ik het ingewikkeld, omdat ik weinig begeleiding kreeg, maar ik kwam er vaak wel uit.
Dan vroeg ik het online aan de juf of aan mijn vriendinnen.
Tijdens corona belde ik mijn vrienden gewoon. Het was een opluchting toen we elkaar weer konden zien en natuurlijk hebben we elkaar wel even geknuffeld.’


Share:
Redactie

| Auteur

Nieuwsbrief

Contact

Captcha
  Mail is not sent.   Your email has been sent.