All you can Art in Crooswijk

De Kunsthal Rotterdam en het Instituto Buena Bista uit Curaçao organiseren dit jaar voor de vijfde keer de kunstmanifestatie All you can Art. Nieuw is de samenwerking met de Kunstruimte in ons eigen Crooswijk.

All you can Art is zowel een open atelier, een expositie en een Summerschool en is bij deze vijfde editie niet meer weg te denken uit Rotterdam. Ook verschillende wijken zijn bij het programma betrokken geweest en dit jaar is de Kunstruimte Crooswijk voor de eerste keer als gastlocatie in het programma opgenomen. All you can Art is laagdrempelig en betrekt publiek bij vele kunstvormen. De Kunstruimte Crooswijk en de Kunsthal zijn beide een open atelier tijdens de manifestatie, waar wijkbewoners en vele anderen welkom zijn.

De Kwakzalver

Als je dit leest, dan is het programma van All you can Art al begonnen. Op zaterdag 4 juli was de aftrap bij de Kunstruimte Crooswijk, waar kunstenaar David Bade in het gezelschap van de New Orleans Band en acht studenten drie sculpturen plaatste bij de Kunstruimte. De drie sculpturen vormen gezamenlijk ‘de kwakzalver’: je kunt er je zorgen uiten over de gevolgen van de coronacrisis, zoals de eenzaamheid en het isolement. En wie weet is er een remedie?
Vanaf 14 juli tot en met 23 augustus is er een Summerschool met 25 talentvolle jongeren van alle achtergronden, die worden uitgedaagd om mee te werken met kunstenaars en zich zo te ontwikkelen. Verder zijn er twee workshops, waaronder op 11 augustus de workshop ‘het sociale hart van Crooswijk’ die in de Kunstruimte plaatsvindt. Daarbij staat centraal hoe kunst een rol kan spelen voor saamhorigheid en de identiteit van de wijk.

Finissage

Op 23 augustus wordt All you can Art ook weer afgesloten bij de Kunstruimte Crooswijk. Dan worden de certificaten uitgereikt aan de deelnemers van de Summerschool en wordt met alle partners en betrokkenen vooruitgeblikt.

Je kunt de Kunstruimte Crooswijk vinden aan de Crooswijkseweg 82-85. Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 10.00-17.00 uur. Zie ook https://www.facebook.com/kunstruimtecrooswijk/ en www.kunsthal.nl/allyoucanart

Share:
Redactie

| Auteur

Nieuwsbrief

Contact

Captcha
  Mail is not sent.   Your email has been sent.