High Tea in Plays2Be

Crooswijk heeft heel wat actieve bewoners. Bewonersgroep Slachthuisterrein bijvoorbeeld. Onder leiding van Anneke Strasters en met medewerking van Plays2Be werd een ‘high tea’ met livemuziek georganiseerd in de sporthal op het Schuttersveld. De ‘crème de la crème’ van de Crooswijkse ouderen was uitgenodigd!

Zo’n zestig Crooswijkse ouderen zaten dinsdag 12 november aan keurig gedekte tafels in het gezellige hoekje van Plays2Be aan het Schuttersveld. Ook Buurt Bestuurt, de Seniorenraad en de Gebiedscommissie waren vertegenwoordigd en RTV Rijnmond legde het allemaal vast. Het was dus, zoals dat heet, een ‘drukte van belang’ en lekker bovendien!

Op tafel kwamen lekker belegde broodjes voorbij, gevulde eieren, fruitsalade en nog veel meer. We zagen er vele bekende Crooswijkers die in de loop der jaren heel wat projecten in de wijk hebben uitgevoerd. Ruza Nikolic bijvoorbeeld, bekend van het onderhoud aan ‘haar’ binnenterrein. Stien Weijgertse, bekend van bijna teveel om op te noemen. Cor Jongenengel, de man die aandrong op goede bewegwijzering voor de beide begraafplaatsen in de wijk. Leden van de bewonersgroep slachthuisterrein zelf, ‘trekkers’ uit Kralingen-West Diana Veer en Elizabeth Dumee en heel veel ouderen uit Hoppesteyn.

‘Er was nog geld over van de subsidie voor onze initiatieven en daar wilden we toch iets leuks mee doen’, verklaart Anneke Strasters de feestelijke bijeenkomst. Nou, da’s gelukt, mogen we wel zeggen. Het werd ‘iets lekkers’.
Zie voor het RTV Rijnmond verslag ook https://www.rijnmond.nl/media/94035/Eenzame-ouderen-genieten-van-gezellige-high-tea

Share:
Redactie

| Auteur

Nieuwsbrief

Contact

Captcha
  Mail is not sent.   Your email has been sent.