Brood van bakkerij RIF, daar zit een verhaal aan vast

Deze keer is De Crooswijker te gast in bakkerij Rif, een echt familiebedrijf sinds 11 jaar te vinden in onze wijk. Aan hetwoord één van de vijf broers, Soufian el Arkoubi, later laten ook Mohamed en Ali zich horen.

Hoe is het idee ontstaan een bakkerij te beginnen? Een paar broers werkten al in een bakkerij, als bijbaantje naast hun studie, ze deden daar de nodige werkervaring op. Een van de broers opperde: ”Wat we hier doen kunnen we ook voor onszelf doen”. Dit idee groeide uit tot een eigen onderneming waar inmiddels vijftien mensen werken. Soufian zit al sinds zijn 16de in het vak, dat is inmiddels 15 jaar. Wat vindt hij het leukste aan het bakkersvak? Soufian kan moeilijk zijn keuze maken. “Brood is altijd nodig, een mooi en lekker product”. Prettig is ook dat het goed gaat goed met het bedrijf. Ja, het zijn lange werkweken, maar de winkel zorgt voor brood op de plank voor de broers en werknemers van de bakkerij.

De winkel biedt een breed assortiment, niet alleen van brood maar ook van diverse heerlijkheden voor alle Rotterdammers. “Alles wordt zelf gebakken”, vertelt Soufian, “rond 23.00 uur in de avond begint het bakken voor de volgende dag en vanaf 5 uur wordt de winkel gevuld met verse broden en gebak’. Soufian bakt zelf niet, hij is samen met zijn tweelingbroer Ali, manager van de winkel. Zo heeft iedere broer zijn specifieke taak, Soufian is eindverantwoordelijk voor het gebak en banket.

Hij wil zijn klanten een gevarieerd aanbod bieden voor een mooie prijs. De klanten van de bakkerij komen niet alleen uit Crooswijk, ook Rotterdammers uit andere wijken weten de winkel te vinden. Op de vraag hoeveel uren hij in de week werkt, zegt Soufian dat er wordt doorgewerkt totdat “het af is”.
Een dag per week is hij vrij, dat is zijn familiedag, dan is hij er voor zijn vrouw en twee jonge kinderen.

Hij zegt dan ook: “ik slaap in West , maar woon hier in Crooswijk”. Rotterdam West is het deel van de stad waar hij is geboren, opgegroeid en woont. Inmiddels zijn we vanuit de winkel naar het bakkerij gedeelte verhuisd, waar twee andere broers aan het werk zijn. Mohamed, 36 jaar, is de oudste. Voordat hij in het bakkersvak stapte, werkte hij als radiotherapeut in Daniel den Hoed ziekenhuis, nu runt hij de bakkerij.
Dat betekent vroeg beginnen, zorgen dat er permanent aanvoer is in de winkel van vers gebakken brood. De laatste broden komen ’s middags om 15 uur uit de oven. Het ondernemerschap bevalt hem prima. De droom van de broers is op een goede, plezierige manier blijven samenwerken in een groeiende onderneming.

’s Avonds smaakt het verse stokbrood heerlijk bij de zelfgemaakte soep. U begrijpt het; gebakken in bakkerij RIF.
U staat (haast) nooit voor een gesloten deur, want de winkel is open alle dagen van het jaar van 06.00-20.00 uur.
Adres: Crooswijkseweg 69B, tel: 06 5344 3616.

Share:
Redactie

| Auteur

Nieuwsbrief

Contact

Captcha
  Mail is not sent.   Your email has been sent.