De Crooswijker straalt als een zonnetje! foto: Pascal Lugtmeijer

De Crooswijker straalt als een zonnetje!

Een Zonnetje is een aanmoedigingsprijs van de gebiedscommissie voor de beste of leukste initiatieven van bewoners in Kralingen-Crooswijk. Jaarlijks worden er vijf uitgereikt en afgelopen december was het zo ver.

De Crooswijker is genomineerd voor een Zonnetje en de bekendmaking en uitreiking zal plaatsvinden in het participatiecentrum… Dat heuglijke nieuws bereikte ons begin december. Of we ons op 10 december maar in het centrum wilden melden. Natuurlijk wilden we dat! Hoofdredacteur Melanie Samat en Dik Vuik meldden zich op de afgesproken tijd en daar bleken we inderdaad een Zonnetje in ontvangst te kunnen nemen.

Jan Duijn, lid van de gebiedscommissie, prees ons om de wijze waarop in februari bewoners werden betrokken bij de expositie over wonen in Crooswijk. “Het is belangrijk om Crooswijk op de kaart te zetten”, sprak Duijn. Hij overhandigde het Zonnetje, een grote ‘cheque’ van 500 euro, aan Melanie.

Expositie komt naar de bewoners toe

De expositie zou in 2020 ook op een aantal locaties in de wijk worden getoond, zoals de verschillende zorghuizen. Dat programma, waarbij ook lezingen en een rondleiding door de wijk zouden worden gegeven, moest door de corona-maatregelen worden uitgesteld. “Maar we komen volgend jaar graag naar de bewoners toe”, gaven Melanie en Dik aan. “Er zijn wel filmpjes over de expositie gemaakt die online komen en zodra het mogelijk is voeren we het programma alsnog uit.”

De uitreiking werd gefilmd door Wijk-TV en vastgelegd door verschillende fotografen, waaronder onze eigen Pascal Lugtmeijer. Het filmpje is inmiddels te zien op de facebook pagina’s www.facebook.com/decrooswijker/ en www.facebook.com/Gebied.KralingenCrooswijk

Meer prijzen in Crooswijk

Er vielen in december nog meer initiatieven uit Crooswijk in de prijzen. Thomas Hardy ontving een Zonnetje voor de Crooswijkse Kinderjury. Rafael Krijgsman werd vereerd met een Boezemvriend, een legpenning als hoogste prijs van Kralingen-Crooswijk, voor zijn wijkinitiatieven als een hardloopgroep en het organiseren van Camping Crooswijk.

Wijkpastor Erik Maan viel dubbel in de prijzen: voor het verspreiden van voedselpakketten van uit het Open Huis aan de Nieuwe Crooswijkseweg ontving hij een Zonnetje en voor zijn grote betrokkenheid bij de wijk bovendien een welverdiende Boezemvriend. Van harte gefeliciteerd allemaal!

Redactie

| Auteur

Nieuwsbrief

Contact

Captcha
  Mail is not sent.   Your email has been sent.