Gooi oude kinderboeken niet weg!

Bericht van een trouwe lezer
Laatst was ik (bijna 80) aan het opruimen en ik kwam de lievelingsboeken uit mijn kindertijd tegen. Het oudste boek was "Winnie de Poeh" van A.A. Milne.

Dit beroemde boek is vast nog niet compleet vervangen door de tekeningen, strips en films van het Walt Disney concern. De tekenaar E.H. Sheperd heeft de kleine beer Poeh en zijn vriendjes onnavolgbaar weergegeven. De tekst is een echte classic!

Mijn zusje en ik werden uit dit boek voorgelezen, steeds weer was dit boek het voorlees verzoek van mijn zusje en mezelf. Wij kennen het nog steeds uit ons hoofd. Toen mijn zusje laatst kwam logeren hebben wij stukken voor elkaar voorgedragen. Opeens zaten we in gedachten weer naast onze moeder die onze lievelingsstukjes steeds weer wilde voorlezen. Een prachtherinnering! Zo hebben mijn zusje en ik nog veel herinneringen aan het voorleesuurtje voor het slapen gaan. Hierdoor zijn we zelf actieve lezers geworden.

Voorleestent tijdens Burendag op de Boerschaplaan!

Aanstaande zaterdag, 26 september, is het Burendag, dé dag waarop je gezellig samenkomt met de buurt. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Deze dag wordt de aandacht gevestigd op de enige Minibieb van Crooswijk. Een Minibieb is een kastje waar je zomaar boeken uit mag halen – gratis! – en waar je ook boeken mag terugzetten als je ze niet meer nodig hebt. Want boeken weggooien is zonde. 

En wat een toeval: er staat onder andere óók een voorleesuurtje op het programma, in een speciale Voorleestent. Want welk kind vindt het nu niet heerlijk om voorgelezen te worden?

Kijk op onze agenda voor de rest van het programma van deze middag en hoe aan te melden.

Share:
Redactie

| Auteur

Nieuwsbrief

Contact

Captcha
  Mail is not sent.   Your email has been sent.