Nivon open tijdens Monumentendagen

crooswijk
nivon
Datum: 2020-09-12 10:00 - 18:00

Locatie: Nivon, Dirk Smitsstsraat 76, Rotterdam

Deze dagen vinden plaats op zaterdag 12 en zondag 13 september. Het gebouw van Nivon in de Dirk Smitsstsraat 76 is open op zaterdag 12 september.

Het gebouw van Nivon Rotterdam is een voormalig schoolgebouw. Het werd gebouwd in 1877 als ‘Openbare School voor Gewoon Lager Onderwijs’ en is daarmee een van de oudste nog bestaande schoolgebouwen in Rotterdam. In 1910 werd het pand ingrijpend verbouwd, waarbij het pannendak werd vervangen door een tweede verdieping met een plat dak. Zo kwam er een extra verdieping met lokalen, blijkbaar waren er intussen meer schoolgaande kinderen in de wijk. Ook de indeling van de ramen aan de voorzijde veranderde bij deze verbouwing.

In het interieur zijn nog tal van authentieke details te zien, zoals een monumentaal trappenhuis, oorspronkelijke tegelvloeren en vensters en mooi gerestaureerde deuren met oude panelen. In de voormalige onderwijzerswoning, die vermoedelijk al in 1910 werd opgeheven, zit nu de bar van Nivon. Je bent op 12 september van harte welkom om het gebouw te komen bewonderen, te zien hoe het nu wordt gebruikt en een rondleiding te volgen.

Het doorgaan van de Monumentendagen is uiteraard onder voorbehoud van de geleidelijke versoepeling van de coronamaatregelen.

Volg het laatste nieuws over Open Monumentendag bij Nivon op www.facebook.com/NivonNatuurvriendenRotterdam/

en de agenda op www.nivonrotterdam.nl

 

 

Alle datums


  • 2020-09-12 10:00 - 18:00

Powered by iCagenda

Nieuwsbrief

Contact

Captcha
  Mail is not sent.   Your email has been sent.